Resultaat bij pigmentvlekken


Pigmentvlekken, een veel voorkomend probleem. Ze noemen het ook wel de nieuwe rimpels, omdat het enorm vaak voor komt en we tegenwoordig veel meer gefocust zijn op een mooie, egale en gezonde huid in plaats van een zo bruin mogelijk gezicht.

Waarom ontstaan al die vervelende vlekken?

Pigmentvlekken ontstaan als een bescherming van ons lichaam op de zon. Zo kun je wel zeggen dat de zon probleem nummer 1 is. Maar niet alleen de zon veroorzaakt de vlekken.
Hormonen zijn namelijk een hele grote boosdoener. Waarom krijgt de een anders wel pigmentvlekken en de ander niet? Waarom krijgen mannen bijvoorbeeld nooit zomaar een pigmentvlek in het gezicht. Behalve als het aangeboren is en dus in de genen zit. Deze pigmentvlekken zijn overigens bij zowel mannen als vrouwen niet weg te krijgen, omdat dat in onze genen zit.
Maar even terug naar de hormonen. Niet iedereen heeft er last van, maar heb je nu eenmaal de pech dat je er aanleg voor hebt? Dan is daar niets anders aan te doen dan elke dag heel goed smeren tegen de zon om het te voorkomen. Probeer in de zomer vaak een pet, hoed en zonnebril te dragen, zodat we de huid zo min mogelijk belasten met de sterke zonnestralen.
Maar ook voeding is een belangrijk punt wat betreft pigmentvlekken. Bizar he! Zo voorkomen voldoende magnesium en calcium een verstoorde pigmentaanmaak, pigmentvlekken dus. Wil jij weten welke voedingssupplementen je hiervoor het beste kan nemen? Wij leggen dit graag uit.

Meline, het antwoord op uw pigmentvlekken!

De grote expert op het gebied van dermatologische producten en het behandelen van hyperpigmentatie heeft ons weer erg veel bijgeleerd. Pigmentvlekken zijn veel voorkomende huidproblemen wat helemaal niet zo makkelijk weg te krijgen is. Er worden veel behandelingen aangeboden, maar wat werkt nu echt?
Het is belangrijk er achter te komen hoe uw pigmentvlekken opstaan zijn, want ook dat bepaald namelijk erg veel. Aangeboren en genetisch bepaalde pigmentvlekken zijn namelijk nooit definitief weg te krijgen. Het is mogelijk bijvoorbeeld sproeten te verbleken, maar na ongeveer 2 weken komt alles weer terug, omdat dit in onze genen zit.
Als u ouderdomsvlekken, levervlekken, een zwangerschapsmasker (melasma) of andere pigmentvlekken heeft kunnen deze vrijwel altijd ver of helemaal weg te krijgen zijn. Door de unieke behandelmethode van Meline is het mogelijk om gemiddeld 95% van de pigmentvlekken weg te krijgen, afhankelijk van de pigmentvlek. Pigment wordt gestimuleerd door verschillende factoren, zoals: hormonen, ontstekingen door een getraumatiseerde huid en door een cellulair probleem. Dit allemaal in combinatie met de zon. Vanaf nu werken wij met de behandelingen en producten van Meline. Deze actieve producten werken op een huidvriendelijke manier op pigmentvlekken en pakken deze intensief aan.

Voorheen adviseerden wij de klanten de pigmentvlekken te laten laseren, omdat hele duidelijke pigmentvlekken niet snel pakken met de gebruikelijke pigmentbehandelingen. Na de komst van Meline is dat niet meer nodig en daar zijn we enorm blij mee. Een laserbehandeling geeft natuurlijk mooie resultaten, maar kan helaas wel heftigere ontstekingsreacties veroorzaken een de huid traumatiseren. Dit willen wij liever helemaal niet en daarom hebben wij gekozen voor de pigmentbehandelingen van Meline.  Het mooie van het merk is dat in de producten de juiste werkstoffen zitten om het proces, hoe een pigmentvlek daadwerkelijk ontstaat  te kunnen beïnvloeden en uiteindelijk het overtollige pigment via de natuurlijke weg af te voeren. Zo kunnen we de allergrootste, maar ook de allerkleinste pigmentvlekken aanpakken!
Een egale huid willen we toch allemaal?

Het merk

Meline is de eerste en tot nu toe enige productlijn welke uiterst gespecialiseerd in alle soorten hyperpigmentatie, ongeacht of het lichaam direct of indirect met pigmentstoornissen te maken heeft. Het is geschikt voor elk phototype, pigmentsoort of lichaamsdeel. De producten en behandelingen zijn super specialistisch en vereisen de nodige ervaring en kennis als huidspecialist om zodoende het gewenste resultaat te bereiken. Het is erg belangrijk te weten dat de diverse karakteristieke eigenschappen van alle phototypes (huidskleuren) en te behandelen gebieden van invloed kunnen zijn op de toe te passen werkstoffen. Om verschillende complicaties, PIH (Postinflammatoire hyperpigmentatie) en overmatige pigmentaanmaak te voorkomen is er een specifieke selectie gemaakt van de juiste werkstoffen in de juiste dosering.

Fernando Bouffard

De expertise van Fernando Bouffard PhD, een internationaal erkend specialist op het gebied van dermatologische producten en het behandelen van hyperpigmentatie gecombineerd met een geweldig team van klinisch opgeleide professionals heeft gezorgd voor het ontstaan van Meline. Geen concept is vergelijkbaar dankzij de unieke producten en bewezen resultaten.

Plan van aanpak

Voordat we starten met de behandeling bespreken we eerst de aanpak van het behandelplan. Om resultaat te behalen is het uiterst belangrijk dat u zelf de producten van Meline thuis gebruikt volgens ons advies en wij de behandeling uitvoeren die de pigmentvlekken intensief aan gaan pakken. Door deze combinatie gaan we een stijgende lijn zien wat betreft resultaat.
Voor het allerbeste resultaat zullen wij met u bespreken welke voedingssuplementen u hierbij nodig zou kunnen hebben.

Hoe snel kunt u het resultaat verwachten?

Bij de meeste pigmentvlekken doen we de eerste 2 behandelingen met een tussentijd van 4 weken. De 3e behandeling is pas na 6-8 maanden. Tussentijds mogen er geen andere pigmentbehandelingen ondergaan worden! Dit is enorm belangrijk om huidbeschadigingen en belemmeringen in resultaat te voorkomen. Wel is het mogelijk om huidverzorgende huidbehandelingen te ondergaan, maar voor uw eigen veiligheid houden wij dit liever binnen onze salon om huidbeschadiging en resultaat vermindering te voorkomen.

In de tijd dat we bezig zijn het pigment aan te pakken blijft het elke dag belangrijk om de pigmentproducten van Meline al die tijd te gebruiken. Alleen dan kunnen wij resultaat garanderen. Let op! Er zijn altijd uitzonderingen waarbij het pigment dieper gelegen is en uit eindelijk nog behandeld dient te worden met de combinatie van de Fusion Dermapen en Meline.

Heeft u pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en/of levervlekken en wilt u daar vanaf? Neem dan contact met ons op en ga voor een egale huid!