Powderbrows

 

Home » Brows & Lashes » Powderbrows

Combibrows / Powderbrows

Naast Microblading kunt u bij Apparance ook terecht voor Combibrows/Powderbrows. Dit is een techniek waarbij we een juiste kleur inkt vervagen in de huid, waarbij het begin van de wenkbrauwen minimaal ingevuld wordt en naar het einde van de wenkbrauw toe de kleur steeds intenser wordt. Dit is een prachtige techniek als u houdt van een sprekende en wat meer aanwezige wenkbrauw als bij microblading. Maar ook voor diegene met een wat vettere huid. Heeft u een vette huid? Laat dit dan eerst door ons beoordelen, want niet iedereen heeft zo’n vette huid als zij vaak denken.

Vind u de microblading mooi, maar zou u graag nog meer perfectie in de wenkbrauwen willen? Dan kunt u ook kiezen voor de Combibrows. Hierbij wordt Microblading (deels) gecombineerd met Powderbrows. Dit is een techniek waarbij er heel luchtig met een permanent make-up apparaat over de huid bewogen wordt. Hierdoor creëren we een prachtig poedereffect, waarbij we de intensiteit van heel subtiel naar steeds donkerder kunnen laten verlopen. Zo is het vooraanzicht mooi zacht van kleur en loopt het richtig het einde van de wenkbrauwen steeds wat donkerder. Om toch een natuurlijk effect te creëren plaatsen we aan het begin van de wenkbrauw hairstrokes, zodat het toch een heel natuurlijk effect geeft.

Bij sommige wenkbrauwen is de Combibrow noodzakelijk.
Heeft u vrij grove haren van uzelf en zijn de wenkbrauwen niet mooi vol? Dan zal het effect van alleen microblading te weinig zijn. In deze gevallen is de Combibrow noodzakelijk.

Let op! Direct na de behandeling zijn de wenkbrauwen vrij donker. Na de genezing wordt het prachtige subtiele poeder effect zichtbaar.

Katie’s Signature Brows

Iedereen die ons kent zal weten dat wij altijd bezig zijn met de hoogste kwaliteit behandelingen en het werken met de beste producten voor een mooi resultaat, ook voor de langere termijn. Vandaar hebben wij gekozen de Powderbrows techniek te leren bij Katie Dang. Zij is een expert in het creëren van prachtige wenkbrauwen.

Wat maakt de Katie Signature Brow zo speciaal?

Zoals wij de permanente make-up techniek geleerd hebben van Katie Dang maakt het voor iedereen die mooie wenkbrauwen wilt hebben toegankelijk. Doordat de ”Combi Brow” begint met fijne hairstrokes en daarna mooi zacht overgaat in een poeder effect met permanente make-up (PMU) maakt dit een prachtig resultaat.
Met deze techniek kunnen we de overloop van Microblading naar Powderbrows zo subtiel maken zoals u dit zelf wenst. Hoe verder de Powderbrows naar het binnenste deel van de wenkbrauwen lopen, hoe meer de wenkbrauwen aangezet kunnen worden. Wenst u liever een zo natuurlijk mogelijk effect? Dan doen we alleen een stukje van de buitenkanten van de wenkbrauwen met de Powderbrows en de rest met Microblading.

De kosten voor Combibrows (Katie’s Signature Brows) Microblading in combinatie met Powderbrows bedragen €850,-.

Tijdelijke actie! Nu €550,-

Powderbrows

Vind u al die hairstrokes maar niets? Maar wilt u wel graag prachtige wenkbrauwen? Dan is er ook de keuze om alleen Powderbrows te laten doen. Hierbij wordt er in de juiste kleur inkt een subtiele overloop in de huid gebracht door middel van permanente make-up. Dit oogt meer alsof u een mooie make-up draagt. Ook is deze techniek beter voor iedereen met een vette huid.

De kosten voor Powderbrows bedragen €550,- incl. de touch up na 6 weken.

Tijdelijke actie! Nu €375,-

Geldig t/m december 2022!

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Na het meten en uittekenen van de juiste wenkbrauwvorm kunnen we gaan beginnen met het ”echte” werk! We maken fijne krasjes in de huid met behulp van een microbladingpen met aan het uiteinde een fijn mesje, gevormd uit fijne naaldjes. Hiermee krassen we heel ondiep de juiste kleur inkt in de huid. Deze krasjes worden in de haargroeirichting gemaakt, zodat het lijkt alsof het uw eigen wenkbrauwen zijn. Vervolgens wordt er een masker over de krasjes aangebracht met inkt en trekt de kleur goed in de huid. In de meeste gevallen worden de krasjes dan nogmaals ingekrast voor het beste resultaat.

Bij de Combibrow/Powderbrow techniek wordt de kleur heel subtiel in de huid gebracht met een apparaat. We houden de kleur vooraan veel lichter van kleur als aan het uiteinde van de wenkbrauwen, zodat het een natuurlijk effect blijft. De behandeling duurt totaal 2 tot 3 uur.

Bij elk gezicht een passende vorm!

Met de precieze meettechniek van Phi brows meten we eerst alle punten van het gezicht welke een belangrijke rol spelen bij het maken van een passende vorm. Natuurlijk kijken we ook naar uw persoonlijke voorkeur. Houd u van een wat strengere look, met een hogere knik in de wenkbrauw? Of heeft u liever een hele subtiele wenkbrauwvorm? Dat is allemaal mogelijk!

Wanneer kan de behandeling niet gedaan worden?

  • Tijdens de zwangerschap kunnen we de behandeling niet doen. Wij raden aan na de bevalling 9 maanden te wachten met de behandeling.
  • Ook personen met enorm vette huiden kunnen de behandeling niet altijd ondergaan, omdat de inkt dan te veel uit kan vloeien. Powderbrows kan bij iets of wat vette huiden wel gedaan worden.
  • Gebruikt u roaccutane/isotretinoïne (medicijn tegen acne)? Dan kan de behandeling absoluut niet gedaan worden. U dient dan 6 maanden te wachten na beëindiging van de kuur.
  • Daarnaast kan de behandeling helaas niet gedaan worden bij bepaalde ziektes. Wilt u graag weten of u in aanmerking komt voor de behandeling? Plan dan een bezoek of neem contact met ons op.

Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?

Dit verschilt heel erg per persoon, per huid en afhankelijk hoe u er zelf mee om gaat. Gemiddeld blijft het 2 jaar mooi. Uiteindelijk vervaagt de inkt in de huid. Wij raden aan de wenkbrauwen bij te laten werken als ze wat beginnen te vervagen. Dit is gemiddeld na 1, 1/2 of 2 jaar.
LET OP! Smeer de wenkbrauwen elke dag goed in met een zonnebrandcreme (SPF minimaal factor 30). Dit voorkomt verkleuring van de inkt. Inkt die eenmaal verkleurd door de zon (grijzige verkleuring) is niet 1,2,3 weer mooi bij te werken. Dus beter voorkomen dan genezen!

Voor en nazorg instructies

Neem 24 uur van te voren geen alcohol, dranken met cafeïne, drugs en pijn verdovende middelen (tenzij dit om gezondheidsredenen moet, maar overleg dit altijd).

Smeer 1 week lang de wenkbrauwen in met Skin candy, oftewel dé creme. Deze crème krijgt u mee na de behandeling en bevat bijenwas met vitamines voor een optimaal herstel. Direct na de behandeling wordt er al een laag aangebracht. Deze laag mag u er na 4 uur voorzichtig afhalen met een vochtig watje met water. Smeer dan vervolgens weer een dunne laag op de wenkbrauwen en herhaal dit meerdere keren per dag. De wenkbrauwen mogen ook best een hele middag en/of nacht zonder de crème. U mag zelf bekijken wat u fijn vindt.

De eerste week vermijden bij de wenkbrauwen:

Cremes, make-up, gezichtsbehandelingen, sauna, overmatig transpireren en zonnebaden. Houd ook goed rekening met de hygiene en maak de wenkbrauwen niet nat (op de vochtige wettenschijfjes na).

De eerste maand vermijden bij de wenkbrauwen:
Zon/zonnebank, peelings en intensieve huidvernieuwende behandelingen.
Vermijd altijd laserbehandelingen bij de wenkbrauwen, tenzij u ze juist weg wilt laten laseren.

Vanaf de 2e week hoeft u geen Skin candy meer te smeren en mag u weer alle andere crèmes en make-up aanbrengen op de wenkbrauwen. U mag ze dus ook weer bijtekenen. Wij raden aan vanaf deze week de wenkbrauwen elke dag in te smeren met een goede zonnebrandcreme, zodat de inkt in de huid optimaal mooi blijft. Door te veel zon(nabank) wordt de kleur van de inkt namelijk minder mooi van kleur.

LET OP !
De eerste 4 weken verkleuren de wenkbrauwen enorm. De eerste 3 dagen zijn ze vrij donker en vanaf de 4e dag worden ze extreem licht. U zal het idee gaan krijgen dat de wenkbrauwen stukken missen. Dit kan zeker 3-4 weken aanhouden. Dit heeft met de genezing te maken. Het is mogelijk dat de inkt niet meteen na de eerste keer pakt, vandaar dat we na 6 weken de touch up behandeling doen om de wenkbrauwen helemaal perfect te maken. Ook kunnen de wenkbrauwen de eerste weken erg jeuken en kunnen er velletjes loslaten. Trek niet aan deze velletjes, zodat de inkt goed in de huid zal blijven.

Heeft u al Apparance Brows?